Ömer Tetik, director Banca Transilvania: Sistemul bancar românesc este profitabil, bine capitalizat și foarte puternic

Ömer Tetik, director Banca Transilvania: Sistemul bancar românesc este profitabil, bine capitalizat și foarte puternic

Ömer Tetik a vorbit despre reziliența sistemului bancar în cadrul evenimentului Romanian Business & Investment Roundtable - Explorând noi frontiere pentru agilitate și reziliență, organizat de The Economist, în București, în 16 martie.

Ömer Tetik: Sistemul bancar românesc este profitabil, bine capitalizat și foarte puternic

Mesajele transmise au fost următoarele:

  • Având în vedere cerințele de capita și de reglementare, sistemul bancar din Uniunea Europeană este puternic și pregătit pentru provocări.
  • Sistemul bancar românesc este profitabil, capitalizat și puternic, iar acum vendem beneficiile.
  • Pentru a închide sau micșora diferențele dintre România și Vestul Euorpei este nevoie de investiții publice și private puternice.
  • Un sistem bancar bine capitalizat contribuie la creșterea agriculturii, precum și la dezvoltarea sistemului de sănătate și de educație.
  • În 2023, băncile își capitalizează profitul pentru a-și întări baza de capital, ceea ce va ajuta România și va susține revenirea economică.

Evenimentul a adus împreună oficialități și reprezentanți ai mediului public și privat, din România și străinătate, care au dezbătut subiecte despre provocările actuale, de natură economică și socială.

#TheEconomist2023

#EconRoundtableRomania

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza