ŞOC LA CLUJ Tişe sare la gâtul lui Nicoară şi cere desecretizarea contractului cu Nokia

ŞOC LA CLUJ Tişe sare la gâtul lui Nicoară şi cere desecretizarea contractului cu Nokia
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, sare la beregata predecesorului acestuia, Marius Nicoară, în scandalul plecării Nokia de la Cluj, şi spune că fostul preşedinte al forului a secretizat contractul cu compania „pentru a-l feri de ochii opiniei publice, deşi acesta priveşte informaţii de interes public".


">

„Marius Nicoară, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj la acea vreme a negociat un contract pentru judeţ cu Nokia. Pentru a-l feri, însă, de ochii opiniei publice l-a secretizat, deşi acesta priveşte informaţii de interes public. Totodată a decis să investească peste 15 milioane de euro pentru viabilizarea terenurilor din Tetarom III, destinate Nokia, fără obligaţii concrete sau termene pentru parteneri", arată Tişe.

El adaugă că obligaţiile care revin Consiliului Judeţean Cluj prin contract „au fost respectate întocmai", cu referire la construirea noii piste a aeroportului, de 3.500 de metri, şi a unui terminal cargo, despre care s-a vehiculat că ar fi trecute în document. „În contract nu există obligaţia, cu sancţiunea de reziliere sau închidere a fabricii, a construirii unei piste şi a unui terminal cargo pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. De altfel, o astfel de prevedere sau clauză ar fi contravenit normelor Consiliului Concurenţei şi legislaţiei româneşti şi europene în vigoare", susţine Tişe.


Preşedintele CJ Cluj spune că va cere desecretizarea contractului, „tocmai pentru ca toată lumea să cunoască modul de negociere, respectiv obligaţiile asumate de către Consiliul Judeţean, prin preşedintele său la acea vreme".

 

Comenteaza