Foto O nouă autostradă în România! Unde se construiește

O nouă autostradă în România! Unde se construiește
O nouă autostradă în România! Unde se construiește
O nouă autostradă în România! Unde se construiește
O nouă autostradă în România. Unde se construiește

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat joi Studiul de Fezabilitate pentru cei 62 de kilometri ai noului sector de autostradă care se va construi în România.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță ”un nou pas important” pentru construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava, parte din A7 (Autostrada Moldovei) - Studiul de Fezabilitate a fost avizat și de Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor, după ce documentul a fost avizat săptămâna trecută de CNAIR.

Noua autostradă va avea 62 de kilometri și va trece prin Iași, Botoșani și Suceava, inclusiv legătură cu aeroportul din Suceava și punctul de trecere al frontierei. Autostrada, care va avea 23 de viaducte, 37 de pasaje și 12 poduri, are o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport.

”Urmează avizarea acestui Studiu de Fezabilitate în Consiliul Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent:

-Lotul 1 (33 km): Nodul rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C;
-Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29.

Trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă:

- Iași (12,3 km),
- Botoșani (6,5 km),
- Suceava (43,17 km).

Pe traseu vor fi construite inclusiv:

- 23 de viaducte
- 37 de pasaje
- 12 poduri
- 8 parcări
- 2 Centre de Întreținere și Coordonare
- 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum de acces în DN29.

Noua autostradă va asigura inclusiv legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret”, arată Sorin Grideanu.

Comenteaza