Nokia revizuieşte în scădere estimările de vânzări pentru T2

Nokia revizuieşte în scădere estimările de vânzări pentru T2
Producătorul de telefoane mobile Nokia şi-a revizuit în scădere estimările de vânzări pentru al doilea trimestru din acest an, de 6,1-6,5 miliarde de euro, fără să precizeze suma. Pe bursele internaţionale titlurile Nokia se tranzacţionează la cele mai mici valori din ultimii 13 ani.

Conform Reuters, după anunţul Nokia privind revizuirea în scădere a cifrei de vânzări a producătorului de telefoane mobile, acţiunile Nokia au scăzut astăzi cu 9,6%, procent care se adaugă la scăderea de 18% de ieri, la 4,298 euro / acţiune.

Scăderea vine după ce Nokia a anunţat ieri că vânzările de telefoane în trimestrul II al acestui an vor fi "substanţial mai mici" decât previziunile iniţiale şi a renunţat la o prognoză pe întregul an, din cauza "condiţiilor dificile din China şi Europa".


Nokia a renunţat la sistemul de operare Symbian în favoarea Windows Mobile, în urma unui parteneriat cu Microsoft care a generat între altele închiderea centrului de cercetare-dezvoltare de la Cluj şi concedierea a 120 de programatori din Cluj.

Producătorul de telefoane mobile deţine o fabrică în comuna clujeană Jucu, unde lucrează aproximativ 3.500 de oameni.

Comenteaza