Nokia închide fabrica din Salo (Finlanda), concediază toţi cei 780 salariaţi

Nokia închide fabrica din Salo (Finlanda), concediază toţi cei 780 salariaţi
Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia a anunţat vineri că va mai închide o fabrică, după cea din Jucu (Cluj). Este vorba chiar de fabrica din Salo (Finlanda), unde lucrează 780 de persoane, dar Nokia va renunţa în total la 3.700 de angajaţi.

Producţia de telefoane mobile de la Salo a fost deja oprită. Aceasta este ultima fabrică importantă a Nokia din Europa Occidentală, iar cei 780 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă în acest an.

Nokia a anunţat în 14 iunie că are de gând să elimine alte 10.000 de locuri de muncă la nivel global până la sfâritul anului viitor, iar în urma renunţării la anumite proiecte de cercetare dezvoltate, va închide uzinele de la Ulm (Germania), Burnaby (Canada) şi Salo (Finlanda). De asemenea, Nokia a confirmat că a convenit vânzarea diviziei sale de telefoane de lux Vertu către fondul european de investiţii EQT VI, fără a preciza valoarea tranzacţiei. Nokia va păstra o participaţie de 10% la Vertu, companie înfiinţată în 1998 pentru a produce telefoane mobile şi accesorii de lux, precizează Reuters.

Nokia a închis anul trecut şi fabrica de telefoane mobile din comuna clujeană Jucu, unde a investit 60 milioane de euro.

Etichete
Comenteaza