Nokia a început producţia de telefoane cu ecran tactil la Cluj. Vezi cum arată

Nokia a început producţia de telefoane cu ecran tactil la Cluj. Vezi cum arată
Producătorul de telefoane mobile Nokia a început la Cluj producţia de telefoane cu ecran tactil şi fără tastatură fizică, arată sursele ziuadecj.ro.

Este vorba de Nokia C5-03, un smartphone cu touchscreen şi sistem de operare Symbian. Terminalul are conectivitate HSDPA şi WiFi şi are receptor GPS. Ecranul de 3.2 inchi are o rezoluţie de 640x360 pixeli, slot pentru card microSD şi o cameră foto de 5 megapixeli.

Amintim, Nokia a renunţat la dezvoltarea sistemului de operare Symbian în urma unui parteneriat cu Microsoft şi va instala pe telefoanele sale doar sistemul Windows Mobile. Urmare acestui parteneriat, centrul de cercetare-dezvoltare de la Cluj, cu 120 de angajaţi, va fi închis.

Nokia a marcat recent borna de 100 milioane de telefoane mobile produse în fabrica din Jucu. Telefonul cu numărul 100.000.000 a fost un model C3.

 UPDATE Oficialii Nokia au refuzat să confirme informaţia sau să dea detalii. "Operaţiunile de la Jucu sunt o parte importantă din reţeaua globală de distribuţie a Nokia. Deoarece toate fabricile noastre au aceleaşi standarde ridicate de calitate, Nokia nu comentează referitor la modelele de terminale produse în fiecare locaţie în parte", a declarat senior communication managerul Nokia pentru Europa Centrală, Anna Simai, pentru ziuadecj.ro.

 

Vezi mai jos caracteristicile modelului

Comenteaza