Noi focare de pestă porcină depistate în Cluj

Noi focare de pestă porcină depistate în Cluj
| Foto: jurnalulph.ro

În ultima săptămână, în România au fost înregistrate zece noi focare de pestă porcină africană, dintre care două în judeţul Cluj.

Un număr de 135 de focare de pestă porcină africană (PPA) erau active joi, după ce 88 de focare au fost stinse în intervalul 30 decembrie - 6 ianuarie, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Numărul total al porcinelor aflate în focarele active în țara noastră este de 276.348.

În intervalul 30 decembrie - 6 ianuarie au fost înregistrate 10 noi focare de pestă porcină africană, astfel - trei focare în judeţul Bihor, două focare în judeţul Cluj şi câte un focar în judeţele Dolj, Harghita, Prahova, Satu-Mare, Vaslui.

În preznt, în județul Cluj sunt active 13 focare, cele mai multe din țară, după județele Satu Mare (35) și Buzău (16).

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România - pe data de 31 iulie 2017, şi până în prezent, au fost diagnosticate 6.161 de cazuri la mistreţi, în 41 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreţi se sting după cel puţin doi ani de la apariţia lor.

În intervalul 1 - 6 ianuarie, au fost înregistrate 11 cazuri noi de PPA la mistreţi - patru cazuri la mistreţi găsiţi morţi în judeţul Bistriţa-Năsăud, două cazuri la mistreţi vânaţi în judeţul Dâmboviţa, două cazuri la mistreţi vânaţi în judeţul Iaşi, câte un caz la mistreţ vânat în judeţele Bihor şi Tulcea, un caz la mistreţ găsit mort în judeţul Hunedoara.

Comenteaza