Nemții umblă la salariile angajaților din hipermarketuri

Nemții umblă la salariile angajaților din hipermarketuri
Kaufland, cel mai mare angajator privat din România, a anunțat decizia de a crește venitul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la 2.800 lei brut pe lună, sumă ce include tichetele de masă și cadou oferite de Crăciun și de Paște. Decizia vine după anunțarea preluării, începând cu data de 1 ianuarie, a tuturor contribuțiilor aferente angajatorului.

Noua creștere salarială va intra în vigoare efectiv începând cu 1 martie. “Această suplimentare reconfirmă angajamentul Kaufland România de a-și susține echipa printr-o remunerație corectă și avantaje care conduc la obținerea unui echilibru între viața personală și cea profesională.

Creșterile salariale au loc periodic în companie, iar în funcție de vechime, venitul unui lucrător comercial poate depăși suma de 6.500 lei brut, cu sporuri și tichete de masă incluse”, a transmis conducerea companiei.

„Actualizăm periodic pachetele salariale și beneficiile pe care le oferim și încercăm să le adaptăm nevoilor reale pe care angajații noștri le au”, a declarat Marco Hössl, director general al Kaufland România. 

Printre dintre beneficiile acordare salariaților se mai numără, asigurări voluntare de sănătate, ajutoare în bani și zile libere plătite pentru evenimente din viața angajatului, discounturi la parteneri agreați (servicii bancare, turistice și de petrecere a timpului liber - yoga, alergare cu traineri dedicați, terapie antifumat, cursuri de nutriție).

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.250 de magazine în 7 țări și o rețea de 116 unități în România. Principalii săi concurenţi din piaţa hipermarketurilor de la Cluj sunt Auchan, Carrefour, Cora, dar şi supermarketurile Lidl, Profi, Penny Market, Mega Image, Unicarm, Oncos sau unităţile cash & carry Metro şi Selgros.

Comenteaza