Negocierile cu UE în domeniul agricol, criticate

Negocierile cu UE în domeniul agricol, criticate
Negocierile purtate de România cu UE în domeniul agricol, în special în privinţa subvenţiilor, au fost unele nefavorabile agricultorilor români, deoarece aceştia beneficiază de cea mai mică subvenţie dintre ţările membre UE, 160 de euro pe hectar (ha), sumă ce va fi redusă la 80 de euro/ha, precizează preşedintele Agrostar, Ştefan Niculae.
Vinovaţi de negocierile nereuşite în domeniul agricol au fost „toţi” (cei care au avut legătură cu negocierile respective), inclusiv fostul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, care ar fi avut posibilitatea, potrivit preşedintelui Agrostar, să îmbunătăţească unele capitole ale negocierii, în perioada 2007-2008, dar nu a realizat acest lucru.

„De ce la noi e subvenţia de 160 de euro pe hectar, iar pentru anul acesta am fost anunţaţi că vom primi 80 de euro pe hectar, iar în alte ţări din Uniunea Europeană subvenţia este de 300-400 de euro pe hectar? Comparativ cu Polonia, de ce ei au negociat mai bine, deşi negocierile au fost purtate cam în aceeaşi perioadă?”, a precizat Niculae.

Comenteaza