Multinaţionalele din Cluj umblă la beneficiile pentru angajaţi

Multinaţionalele din Cluj umblă la beneficiile pentru angajaţi

Danezii de la Jysk vor majora valoarea tichetelor de masă acordate angajaţilor, începând cu 1 decembrie, astfel, valoarea nominală a unui tichet de masă ajungând la 15 lei, suma maximă prevăzută de lege.

"În fiecare an, încercăm să oferim tuturor angajaţilor Jysk un beneficiu nou care să îi motiveze. Ca urmare a intrării în vigoare a noii legi care reglementează acordarea tichetelor de masă, am decis să acordăm fiecărui angajat valoarea maximă admisă de lege pentru tichete de masa, şi anume 15 lei/zi.
 
În retail, oamenii trebuie să fie motivaţi şi dedicaţi, suntem mereu atenţi la lucrurile care pot aduce un plus de mulţumire colegilor noştri. Atitudinea pozitivă este foarte importantă atunci când lucrezi direct cu clienţii, iar un angajat fericit va fi şi un ambasador al companiei”,
a declarat Alex Bratu, country manager Jysk România şi Bulgaria.
 
Legea privind modificarea valorii nominale a tichetelor de masă a fost modificată în octombrie, astfel încât angajatorii pot acorda din 1 decembrie câte un tichet pe zi cu valoare maximă de 15 lei. Angajatorii nu sunt obligaţi să acorde suma maximă, ci doar să nu o depăşească.

Conform unui chestionar realizat la începutul anului în rândul angajaţilor Jysk din toate ţările în care activează compania daneză, pe o scală de la 1 la 100 privind nivelul de satisfacţie, salariaţii români au realizat un scor mediu de 88, cu 10 puncte mai mare faţă de 2014. Cu 39 de magazine în oraşe precum Bucureşti, Arad, Constanţa, Cluj, Timişoara, Sibiu sau Piatra Neamţ, compania are 500 angajaţi în România şi 20.000 la nivel global. 

Jysk este unul dintre cei mai importanţi retaileri de mobilă şi decoraţiuni interioare din Europa, cu afaceri anuale de 3,4 miliarde de euro. Grupul desfăşoară operaţiuni în 43 de ţări, prin 2.300 de magazine, majoritatea în ţări europene, şi numără 20.000 de angajaţi. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007.
 
Nemţii au dat tonul majorărilor
 
Kaufland, Lidl, Profi şi Mega Image recrutează în prezent cel mai mult în sectorul comercial în Cluj-Napoca şi în alte localităţi din zonă. Lidl şi Kaufland şi Lidl oferă acum printre cele mai mari salarii din retail. Kaufland are două hipermarketuri la Cluj și se pregătește să îl deschidă pe al treilea, iar Lidl face angajări pentru supermarketuri care se deschid sau sunt deja în funcţiune în judeţ.

Comenteaza