Monedă de argint la 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda; valorează 10 lei, dar costă 340 lei

Monedă de argint la 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda; valorează 10 lei, dar costă 340 lei
Banca Naţională a României scoate la vânzare de astăzi o emisiune monetară din argint dedicată aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda.

Valoare nominală a monedei este de 10 lei. Aversul redă o compoziţie concentrică, formată din titlurile celor mai cunoscute opere ale scriitorului Marin Preda. În centru se află stema României, valoarea nominală „10 LEI", inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA" şi anul de emisiune „2012".

Reversul prezintă portretul scriitorului Marin Preda, anii între care a trăit acesta „1922", „1980" şi inscripţia „MARIN PREDA".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede, care se vând la preţul de 340 de lei plus TVA.  Monedele din argint dedicate aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Comenteaza