Monedă de argint la 375 ani de la naşterea lui Nicolae Milescu, de vânzare la BNR Cluj

Monedă de argint la 375 ani de la naşterea lui Nicolae Milescu, de vânzare la BNR Cluj
Banca Naţională a României pune în vânzare o monedă de argint, la 375 de ani de la naşterea lui Nicolae Milescu. Moneda este pusă în vânzare în scop numismatic, la sucursalele BNR din ţară, inclusiv la cea din Cluj, şi are o valoare nominală de 10 lei.

Aversul redă reprezentarea unui astrolab, instrument folosit în trecut pentru orientarea în deplasare, simbol al călătoriilor spătarului Milescu. Reversul prezintă portretul lui Nicolae Milescu şi reprezentarea unui document de epocă, o călimară şi o pană de scris, dar şi inscripţia circulară „375 de ani de la naşterea lui Nicolae Milescu" şi anii între care a trăit acesta - „1636-1708".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limba română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Tirajul emisiunii ajunge la 500 bucăţi, care se vând pentru 340 de lei pe bucată plus TVA.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizează prin sucursalele regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş.

 

Comenteaza