Ministrul finanțelor va aloca fonduri pentru spitalul regional de la Cluj

Ministrul finanțelor va aloca fonduri pentru spitalul regional de la Cluj

Spitalele Regionale de Urgență (SRU) de la Cluj, Iași și Craiova, dar și sistemul național de irigații au intrat pe lista de priorități naționale ale ministrului finanțelor, Florin Cîțu.

În 30 aprilie, guvernul a semnat contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea spitalului regional de urgență Craiova, proiect care se lasă așteptat de mai bine de opt ani, anunţă Raluca Turcan, vicepremierul României, conform Economica.net.

Spitalul va avea peste 800 de paturi şi ar putea fi gata peste opt ani. Comisia Europeană sprijină cu fonduri România pentru construcția a trei SRU. Tot planul va fi gata în următoarele două săptămâni, a spus ministrul.

Planul de investiții pentru relansarea economiei României va fi prezentat oficial în două săptămâni. Cîțu a dezvăluit principalele obiective de investiții alese de guvern pentru efortul de relansare a economiei după criza provocată de coronavirus. Două autostrăzi, trei spitale și un aeroport sunt pe listă.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în 11 mai contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu - Pitești cu constructorul italian Astaldi. Al doilea obiectiv menționat a fost începerea construcției Autostrăzii Comarnic - Brașov.

Noul plan al autorităților privind Autostrada Comarnic - Brașov include lansarea la licitație a centurii Comarnic, în regim de autostradă cu descărcare în Drumul Național nr. 1, licitație pentru revizuirea studiului de fezabilitate pe secțiunea Comarnic - Râșnov, urmând ca părțile cele mai dificile, tuneluri sau viaducte, să fie realizate prin parteneriat public - privat.

Ministrul a menționat că ambele nu se vor încheia anul acesta, nici anul viitor, și cel mai probabil, nu în timpul mandatului actual. Al treilea a fost extinderea Aeroportului Henri CoandăBucurești. Ca obiectiv accelerat, el a menționat digitalizarea sistemului public. Aici a spus că se începe cu digitalizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a Ministerului Finanțelor Publice și apoi a întregului sistem public.

Comenteaza