Ministrul Finanțelor: Anul viitor ar putea creşte salariile pentru unele categorii de bugetari

Ministrul Finanțelor:  Anul viitor ar putea creşte salariile pentru unele categorii de bugetari

Salariile personalului auxiliar din sănătate, cum sunt asistentele şi brancardierii, ar putea creşte anul viitor, a anunţat ministrul Finanţelor Adrian Câciu. Guvernul analizează şi situaţiile din alte sisteme, cum este învăţământul.

Salariile personalului auxiliar din sănătate, cum sunt asistentele şi brancardierii, ar putea creşte anul viitor, a anunţat ministrul Finanţelor Adrian Câciu, la Antena 3. Guvernul analizează şi situaţiile din alte sisteme, cum este învăţământul. 

„În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal auxiliar”, a spus ministrul, care a precizat că aşteaptă propunerile ministerului de resort. „Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista şi de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda statul", a declarat Adrian Câciu.

Respectivele analize ar urma să fie gata până pe 15 decembrie, odată cu definitivarea strategiei fiscal-bugetare. Un element important al viitoarei stategii este scăderea taxării muncii, mai ales în zona veniturilor mici.

Ministrul a precizat că nu vor apărea taxe noi, dar că este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane.

O primă variantă a proiectului de buget pentru 2022 ar trebui să fie gata pe 15 decembrie.

Comenteaza