Ministerul Economiei: Investiţia de un miliard de euro la Tarniţa-Lăpuşteşti începe în martie VIDEO

Ministerul Economiei: Investiţia de un miliard de euro la Tarniţa-Lăpuşteşti începe în martie VIDEO
Investiţia de la hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti, în valoare de un miliard de euro, ar urma să înceapă în primăvara anului viitor, arată răspuns al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri la o interpelare înaintată de deputatul clujean Mircia Giurgiu.

Conform documentului, contractul de consultanţă încheiat pentru selectarea investitorilor în proiect a fost semnat în august anul trecut şi are o durată de un an şi jumătate, ceea ce înseamnă că lucrările ar urma să înceapă în luna martie a anului viitor.

Consultantul ales prin licitaţie, cu care a fost semnat contractul din 25 august, este în fapt o asociere formată din Deloitte Consultanţă SRL, HydroChinaZhongNan Engineering Corporation, Banca Comercială Română şi subcontractanţii SCA Muşat şi Asociaţii, Herbert Smith, Knight Piesold şi Tempo Advertising. "Consultantul îşi desfăşoară activitatea conform graficului", arată documentul.

De menţionat, răspunsul a fost trimis în 31 mai şi a ajuns la deputat doar săptămâna trecută. "Sunt obligaţi să trimită răspunsurile la interpelări într-o săptămână, dar antedatează documentele", acuză Giurgiu.

vezi aici declaraţia lui Giurgiu

Comenteaza