Maşinăria Bosch intră în funcţiune

Maşinăria Bosch intră în funcţiune
Germanii vor porni producţia de componente auto la Cluj după 1 octombrie, conform informaţiilor ZIUA de CLUJ. 77 de milioane de euro este investiţia programată pentru 2013.

După ce italienii de la De'Longhi au început să producă în halele abandonate de Nokia, un alt concern important va porni fabricaţia în parcul industrial Tetarom III din comuna Jucu. Bosch dă drumul la benzile de producţie pentru fabricaţia de serie, într-o săptămână.

„Hala de la Jucu este împărţită în două secţii: una va produce controllere pentru japonezi, iar cealaltă, pentru o companie germană, iar ulterior vor fi fabricate componente pentru airbaguri. Primele produse vor ieşi undeva după 1 octombrie. Japonezii au venit deja în două controale ca să inspecteze fabrica, să verifice calitatea produselor şi s-au declarat mulţumiţi de ceea ce au constatat la faţa locului. Managerii germani îi instruiesc acum pe managerii români, cei care vor supraveghea activitatea viitoare", spun sursele ZIUA de CLUJ.

„Grupul Bosch va inaugura în Cluj un nou centru de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului 2013 sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro. Bosch va construi pe o suprafaţă de 38.000 mp. În cadrul fabricii din Cluj vor lucra până la sfârşitul anului peste 300 de angajaţi în domeniul producţiei şi dezvoltării. Peste jumătate dintre aceştia au fost deja angajaţi şi efectuează în prezent un stagiu de pregătire în unul din centrele Bosch din afara ţării", a precizat, pentru ZIUA de CLUJ, Eleni Scheffäl, corporate communication manager al companiei Robert Bosch SRL.

Noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi 20.000 de angajaţi. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă. Grupul Bosch este reprezentat în România în Bucureşti, Blaj, Cluj şi Timişoara. În capitală, Bosch a înfiinţat în 1994 o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire şi de securitate, siguranţă şi comunicaţii, echipamente auto, iar din 1999, BSH Electrocasnice. Din 2007, la Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, extinsă acum cu alta de producţie destinată industriei auto. Din 2008, în Timişoara se găseşte un centru de comunicare Bosch. La începutul acestui an, numărul total de angajaţi ai concernului în România era de 1.400.

4.200 de CV-uri primite la târg

Conducerea Bosch a anunţat că numai în cadrul târgului exclusiv pentru această fabrică, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj, a înregistrat 4.200 de CV-uri. Cei vizaţi de angajator au fost ingineri pentru producţie, cercetare şi dezvoltare; personal din domeniul economic şi administrativ; persoane cu studii medii pentru producţie; tineri cu potenţial pentru o viitoare carieră de management.

Autovehicule demonstrative

Bosch a iniţiat un program pentru studenţii secţiei inginerie auto şi transporturi a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. Acesta are ca scop crearea a patru autovehicule demonstrative, care să promoveze şi să demonstreze obiectivul produselor auto Bosch integrate în funcţionalitatea întregului autovehicul, punând accent pe produsele care vor fi fabricate şi dezvoltate în cadrul noului centru.

 

Etichete
Comenteaza