Mall din Capitală intrat în faliment, vândut de clujeni

Mall din Capitală intrat în faliment, vândut de clujeni
Un centru comercial din Bucureşti, care a intrat în faliment în 2010, a fost vândut astăzi cu 17,3 milioane euro unei firme controlate de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, care a deţinut proiectul în 2006 şi pe care l-a vândut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail.

De centrul comercial au fost interesaţi şase investitori, iar în urma negocierilor directe acesta a fost vândut firmei Star Imob Construct, cu un preţ cu 83% mai mic decât a fost scos la licitaţie de lichidatorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) din Cluj.

Potrivit CITR, managementul proiectului poate fi preluat de noul investitor chiar şi înainte de finalizare plăţii, estimată a avea loc într-o lună, fără însă a avea dreptul de a face modificări până la dobândirea dreptului de proprietate.

"Tranzacţia dovedeşte faptul că evaluarea comandată de CITR, care a coincis cu preţul de pornire a negocierilor, de circa 21 de milioane de euro, a fost cea mai apropiată de valoarea reală de piaţă a proiectului", a declarat, într-un comunicat al CITR, Andreea Anghelof, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

Destinaţia centrului comercial urmează a fi stabilită de către noul proprietar.

City Mall are acum un grad de ocupare de 83% din spaţiul comercial şi contracte cu aproximativ 74 de chiriaşi.

Principalii creditori ai societăţii sunt Unicredit Bank Austria AG, Unicredit Tiriac Bank şi Bancpost şi respectiv foştii proprietari ai centrului comercial. Mall-ul are o suprafaţă închiriabilă de 19.000 metri pătraţi.

Comenteaza