Majorarea salariului minim se va decide săptămâna viitoare

Majorarea salariului minim se va decide săptămâna viitoare

Hotărârea de Guvern cu privire la majorarea salariului minim va fi adoptată săptămâna viitoare. Guvernul va trebui să vină cu precizări și cu privire la angajații din agricultură și construcții. În discuția cu jurnaliștii, premierul Marcel Ciolacu a declarat că punctul de amendă nu va crește odată cu creșterea salariului minim.

 

Hotărârea de Guvern cu privire la majorarea salariului minim nu va fi adoptată azi, în ședința de Guvern, ci săptămâna viitoare.

Guvernul a anunțat că va crește salariul minim de la 1 iulie, dar nu i-a luat în calcul și pe angajații din agricultură și din construcții, care și ei primesc salariu minim, dar diferențiat. Aceste două categorii au salariu ceva mai mare, iar guvernul va trebui să vină cu o decizie și pentru aceștia.

Din informațiile Digi24, angajații din agricultura vor avea salariu crescut de la 3.400 de lei la 3.700 de lei, iar cei din construcții vor rămâne cu 4.500 lei, cât au acum.

Guvernul va stabili și măsura neimpozitării a 300 de lei din salariul minim, față de 200 de lei cât e plafonul în prezent. MAI MULTE AICI!

 

Comenteaza