Locuinţe de lux, de sute de mii de euro la Cluj VIDEO

Locuinţe de lux, de sute de mii de euro la Cluj VIDEO
Trei milioane de euro, atât costă cea mai scumpă proprietate din Cluj scoasă la vânzare. Pe lista agenţiilor imobiliare se află multe alte oferte de lux pentru...cumpărători de lux. Care sunt acestea şi mai ales cât costă aflaţi din materialul următor.

Clujul a fost şi a rămas un oraş în care cei care îşi permit luxul îl pot avea. Pe piaţa imobiliară sunt numeroase oferte de imobile cu preţuri de milioane de euro sau de ce nu simple apartamente care costă sute de mii de euro. Cele mai căutate zone sunt Piaţa Engels, Andrei Mureşanu şi străzile 14 iulie şi Septimiu Albini.

Recordul de până acum îl deţine o proprietate care costă nu mai puţin de 3 milioane de euro. Nu vorbim însă doar despre un imobil, ci despre un adevărat domeniu.

"Sunt trei case de lux - cinci camere, teren 2500 de metri pătraţi, 360 de metri pătraţi are fiecare imobil, iar finisajele sunt pentru pretenţioşi", spune specialistul imobiliar Cornelia Bindean.

Segmentul de lux este bine dezvoltat şi pe piaţa apartamentelor. Bindean spune că un apartament cu trei camere din zona centrală, de pe strada Mărginaşă, costă 195.000 de euro.

Cel care plăteşte această sumă va putea locui într-un spaţiu generos, de 120 de metri pătraţi, va avea nu unul, ci două garaje încălzite, două locuri de parcare subterană, dar şi o grădină de o sută de metri pătraţi.

Puţin mai departe de centru, însă, într-unul dintre cele mai apreciate cartiere, Andrei Mureşanu, cel mai scump apartament este de aproape 200. 000 de euro.  "E un aşa-numit penthouse situat pe două nivele. Suprafaţa utilă a apartamentului este de 206 mp utili şi are o terasă foarte mare de 222 mp. Bineînţeles apartamentul vine cu finisaje de lux în dotare", spune consilierul imobiliar Tudor Marc.

Aceste preţuri de top au trecut şi ele prin mai multe scăderi în ultimii ani, când unele apartamente au ajuns să fie chiar şi cu 30% mai ieftine.

Reporter: B.Suciu, A.Popa
Imagine: R.Zincă, Z.Szocs

Comenteaza