Lidl, gata să cumpere XXL. Rewe a scăpat deja de Selgros și Billa

Lidl, gata să cumpere XXL. Rewe a scăpat deja de Selgros și Billa
Rețeaua germană de supermarketuri Lidl s-a “abonat” la magazinele XXL Mega Discount din România, pentru care ar fi dispusă să dea până la 10 milioane de euro grupului Rewe. Acesta a vândut deja două divizii: Selgros și Billa.

Rewe mai deține în România rețeaua Penny Market, iar pentru magazinele XXL prețul de tranzacție s-ar cifra între 5 și 10 milioane de euro. Cu toate că pe teritoriul țării existau opt magazine de acest fel, două ar fi vizate de tranzacție.

Conducerea Rewe a declarat că se concentrează pe dezvoltarea rețelei Penny Market, pentru care a anunțat investiții de 80 de milioane de euro, până în 2025, urmând să ajungă la 400 de unități, dublu față de numărul actual.

Două dintre magazinele din Cluj ale grupului german au fost vizate de lucrări de reamenajare. Ultimul dintre ele este cel de pe Calea Baciului, iar proprietarii susţin că în urma lucrărilor unitatea va avea un consum mai mic de energie, dar o mai mare funcţionalitate.

„Odată cu finalizarea lucrărilor de reamenajare, magazinul își va întâmpina clienții cu un nou aspect, mai modern și mai apropiat de dorințele lor. În noul design al magazinului va predomina culoarea antracit, iar signalistica va fi realizată în culorile alb și negru, pentru o lizibilitate sporită”, a precizat conducerea Lidl SCS.

Primul magazin intrat în reamenajare la Cluj-Napoca a fost cel de pe strada Aurel Vlaicu. Între timp retailerul a mai deschis o unitate, pe strada Frunzişului, varianta Zorilor - Mănăştur. Lidl a ajuns la 205 magazine în România. Aceasta a preluat Plus Discount în 2010, rețea cu 103 unităţi.

Compania a anunțat că în perioada 1 martie 2017 - 28 februarie 2018 va inaugura 10 magazine. Cifra de afaceri a Lidl România a fost de 4,7 miliarde de lei în 2015, cu un profit net de 172 de milioane, și 3.770 de angajați. Lidl face parte din holdingul german Schwarz, care deţine şi Kaufland.

Piața comercială din România e estimată la 10 miliarde de euro pe an. Rewe a mai deținut în România Selgros, rețea pe care a vândut-o în 2010 către COOP, și Billa, pe care a vândut-o în decembrie 2015 către Carrefour.

Comenteaza