LIDERII CLUJULUI. Metz: „Economia virtuală înghesuie la colț comerțul tradițional”

LIDERII CLUJULUI. Metz: „Economia virtuală înghesuie la colț comerțul tradițional”
Managerii locali vor trebui să aloce bugete mai mari pentru digitalizarea afacerilor pentru a fi la nivelul performant al companiilor din vest, avertizează directorul general al NTT DATA România.

"Caracterul manufacturier al industriei din România este evident. Nu ne e ușor să renunțăm la contracte din Europa, care au o rată zilnică de trei ori mai mare decât a firmelor din țară; am mai făcut-o, din patriotism local, deși noi folosim aceiași specialiști și pentru unele, și pentru altele. Am început și noi să ne implicăm în digitalizarea firmelor din România, 25% din afacerile noastre sunt cu firme de aici, se poate și mai bine.

Managerii din țară trebuie să aloce bugete mult mai mari pentru digitalizare, altfel le va fi din ce în ce mai greu să se mențină pe piață. Iată că o companie din zona virtuală, Amazon, este pe cale să cumpere Carrefour, care mută sute, mii, zeci de mii de tone de marfă. Adică un gigant al comerțului tradițional e înghesuit la colț. Tehnologia informației este o șansă a României; noi lucrăm la proiecte premium și știm ce se întâmplă în lume, deci trebuie să profităm de această competență”, spune Daniel Metz.

120 de antreprenori şi şefi de companii din Transilvania au decis să extindă platforma de acţiune şi implicare socială Romanian Business Leaders (RBL) în Cluj. Liderii din business din regiune vor să sprijine investitorii, să dezvolte cultura antreprenorială și să reabiliteze statutul profesorilor din sistemul public preuniversitar în Transilvania. 

Cultura antreprenorială şi educaţia sunt două direcţii în care RBL acţionează, prin programe de promovare a gândirii antreprenoriale în licee, educaţie şi mentorat pentru antreprenori, precum şi de recunoaştere publică şi sprijinire a profesorilor cu vocaţie. Evenimentul de la Cluj a adus în dezbatere două teme în care orașul este un pol de leadership pe harta economică a României: digitalizarea şi efervescenţa antreprenorilor din noul val. 

Principalele teme dezbătute au fost resursele necesare și pilonii pe care o afacere poate să își sprijine procesul de transformare digitală, dar și cum exponenții noii generații regândesc modelele de business și creează oportunități de afaceri acolo unde ele par să nu existe. La conferințele RBL iau parte antreprenori şi şefi de companii care conduc afaceri importante la nivel naţional şi regional.

Comenteaza