Kaufland deschide patru hipermarketuri până în februarie

Kaufland deschide patru hipermarketuri până în februarie
Retailerul german Kaufland investește 300.000 de euro pentru amenajarea de grădini urbane pe acoperișurile magazinelor. Au fost programate patru hipermarketuri în București, Cluj și Satu Mare, până în februarie 2018, când se finalizează anul financiar.

„Grădinescu”, cum este denumit proiectul dezvoltat de Kaufland împreună cu Asociația Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), constă într-o rețea de nouă grădini urbane, dintre care trei vor fi amplasate pe acoperișurile magazinelor, patru în parcările sau în spatele magazinelor și două în școli din capitală, conform Curierul Național.

Primul magazin Kaufland cu acoperișul și exteriorul deja transformate în grădini urbane este cel din Bulevardul Bucureștii Noi care au în total o suprafață de 2.500 mp, iar până în toamnă vor fi dotate și cele din strada Barbu Văcarescu, din cartierele Tudor Vladimirescu, Apăratorii Patriei și din școli.

Potrivit lui Valer Hancaș, directorul departamentului de comunicare al companiei, produsele obținute în aceste grădini nu vor fi comercializate în magazinele Kaufland deoarece acest proiect este destinat comunității. Așadar, orice persoană poate veni să solicite o parcelă din cadrul acestor grădini, pe care să o îngrijească și să cultive diverse legume sau plante.

Coordonatorul proiectului și președintele ICPR, Ionuț Bădică, a spus că în prima grădină urbană din Bucureștii Noi au fost cultivate deja legume (roșii, castraveți și ardei) și plante aromatice. Acesta a mai spus că vrea ca bucureștenii să aibă grijă de plante și să obțină produsul final, iar de la anul oamenii vor putea să planteze diverse culturi.

Grupul german Kaufland, liderul pieței locale de retail, a obținut în România o cifră de afaceri de 9,69 miliarde lei în 2016. În 2015, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 9,17 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că a avut o creștere de 5,6%, la valoarea în lei, și de 4,6%, la valoarea în euro, arată calculele News.ro. Kaufland a intrat pe piața din România din 2005, iar în prezent a ajuns la o retea de 115 hipermarketuri, fiind retailerul cu cele mai mari venituri si cu cei mai mulți salariați.

Kaufland a inaugurat în acest an un magazin in luna aprilie în Brașov și un altul în mai în Craiova. În iunie, retailerul german a inaugurat primul magazin estival amenajat într-un cort, în stațiunea balneoclimaterică Sovata, județul Mureș, cu o suprafață de 1.350 mp.       

Comenteaza