Carrefour s-a instalat la Central. Dispare Billa

Carrefour s-a instalat la Central. Dispare Billa
Grupul Carrefour a redeschis fostul magazinul Billa, remodelat, de pe Bulevardul Regele Ferdinand din Cluj, după o perioadă de adaptare la specificul noului proprietar.

Clienţii Billa vor trebui să îşi înlocuiască vechile carduri cu unele noi, în puncte special amenajate, a precizat Andreea Mihai, director de marketing şi comunicare la Carrefour România. Carrefour numără acum 179 de unităţi Market, cea recent reamenajată dispunând de 2.300 de produse noi şi 300 nealimentare introduse în gamă. 
 
Francezii s-au arătat interesaţi şi de clădirea deţinută de Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor în Piaţa Unirii nr. 24. În acest moment parterul clădirii este dezafectat, iar pe latura dinspre Piaţa Unirii există un anunţ pentru spaţii de închiriat, pentru patru niveluri. Acesta specifică suprafeţele avute în vedere: subsol – 500 mp, parter – 500 mp, etaj – 483 mp, terasă – 300 mp.
 
Reţeaua de retail Carrefour s-a instalat în spaţiul de la parterul complexului Central, în urma preluării magazinelor Billa din România. Strategia francezilor a fost să remodeleze unităţile de pe Calea Dorobanţilor şi Calea Floreşti, urmate de cele de pe străzile Regele Ferdinand şi Louis Pasteur, iar valoarea investiţiei a rămas confidenţială, conform oficialilor companiei. 
 
Carrefour România a primit aprobarea Consiliului Concurenţei privind achiziţia reţelei Billa de la grupul german Rewe. Conform acordului, Carrefour a preluat 86 de magazine, răspândite în întreaga ţară, cu o suprafaţă de vânzare de 83.000 mp. Tranzacţia s-a cifrat la 98 de milioane de euro. Operaţiunea s-a făcut printr-un acord de preluare de acțiuni.

Grupul francez dispune de 10.100 de magazine în 34 de ţări, fiind al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Carrefour numără 292 de magazine dintre care 32 hipermarketuri Carrefour, 179 unităţi Market, 44 de magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, un magazin de comerţ online şi 26 de magazine Billa.

Principalii concurenţi de la Cluj ai Carrefour din piaţa hipermarketurilor sunt Auchan, Kaufland, Cora, iar pe cel al supermarketurilor, Lidl, Profi, Penny Market, Mega Image, Unicarm, Oncos, dar şi unităţile cash & carry precum Metro sau Selgros.

Auchan a achiziţionat unităţile Real din România de la Metro, integrând cei 5.000 de angajaţi. Lidl a intrat în ţara noastră prin preluarea Plus Discount, rețea cu 103 unităţi. Fondul de investiţii Enterprise Investor a vândut cu 533 de milioane de euro lanţul Profi către Mid Europa. Rewe a mai deținut Selgros, rețea pe care a vândut-o în 2010 către COOP.

Comenteaza