Jocurile video fac bani buni în România. Industria și-a dublat cifra de afaceri în ultimii 5 ani. Care sunt titlurile de succes?

Jocurile video fac bani buni în România. Industria și-a dublat cifra de afaceri în ultimii 5 ani. Care sunt titlurile de succes?
| Foto: annas.stills.gmail.com - Depositphotos.com

Cifra reprezintă o creştere de 20% faţă de 2020 şi este de peste 2 ori mai mare decât cea din 2016. Datele sunt oferite de studiul anual realizat de RGDA (Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România).

În plus, în studiourile româneşti lucrează în prezent 6.700 de specialişti, cea mai mare creştere de la an la an a numărului de angajaţi din industria creativă, de 13% faţă de 2020.

FIFA, Tetris și Asphalt, printre cele mai tari jocuri

În 2021, studiourile dezvoltatoare de jocuri video au lansat peste 20 de titluri, printre cele mai notabile numărându-se Tom Clancy’s Ghost Recon Frontline (Ubisoft Romania), Sniper Champions, Asphalt 9: Legends pentru Nintendo Switch (Gameloft Romania) şi FIFA 22 (Electronic Arts Romania). Dintre jocurile dezvoltate de studiourile independente româneşti care s-au bucurat de succes se numără Tetris Beat (Amber Studio), Unbound: Worlds Apart (Alien Pixel Studios) sau Tadpole Tales (Andrew Cretu, Giacomo Autili şi Tomer Barnea).

 

Comenteaza