IT-ul clujean înflorește cu o nouă firmă. O companie cu afaceri de 30 mil. euro vrea să deschidă un birou în orașul de pe Someș

IT-ul clujean înflorește cu o nouă firmă. O companie cu afaceri de 30 mil. euro vrea să deschidă un birou în orașul de pe Someș
| Foto: SeventyFour - Depositphotos.com / Fotografie ilustrativă

O companie multinațională specializată în servicii şi soluţii IT vizează deschiderea unui birou la Cluj.

SII România este o companie multinaţională specializată în servicii şi soluţii IT, iar reprezentanții firmei afirmă că vizează deschiderea unui birou și la Cluj. Compania a anunțat recent și deschiderea unui birou în Timișoara.

Încă o companie de IT vine la Cluj

„Deschiderea noului birou vine pe fondul succesului înregistrat de prima locație regională, deschisă în iunie 2023 la Iași, unde activează o echipă de peste 50 de ingineri software. Următoarea locație vizată pentru deschiderea unui nou birou este Cluj”, se arată într-un comunicat al companiei citat de forbes.ro.

„Extinderea teritorială la nivel naţional reprezintă o etapă esenţială pentru continuarea dezvoltării SII România şi consolidarea centrului său de livrare distribuită (DDC) ce deserveşte atât clienţi naţionali, cât şi internaţionali. Acesta se bazează pe echipe repartizate la nivel naţional, ceea ce permite accesul rapid la o gamă extinsă de tehnologii, competenţe şi resurse. Pentru a-şi întări prezenţa la nivel regional, SII România mizează şi pe dezvoltarea unor parteneriate puternice cu instituţiile de învăţământ şi camerele de comerţ din Timişoara”, se mai arată în comunicat.

Afaceri de 30 mil. euro pentru compania de IT care vrea să deschidă un birou la Cluj

SII România a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 144.170.261 mil. lei (echivalentul a 28.977.199,57 mil. euro), cu un profit net de 15.695.743 mil. lei (echivalentul a 3.15 mil. euro) . În 2022, compania avea un număr mediu de 432 de angajați, potrivit datelor publice disponibile pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Noul birou (din Timișoara) este situat în zona centrală şi pune la dispoziţia echipelor SII România toate facilităţile şi dotările tehnice de interes, servicii de suport, precum şi posibilitatea de extindere în acord cu obiectivele de dezvoltare ale companiei pe termen scurt şi mediu. SII România avea 650 de angajaţi în 2023.

Comenteaza