Între 800 si 1.500 de euro ca să te joci pe calculator. Game testerii sunt căutați la Cluj. Unii pot verifica jocurile chiar și de acasă

Între 800 si 1.500 de euro ca să te joci pe calculator. Game testerii sunt căutați la Cluj. Unii pot verifica jocurile chiar și de acasă
| Foto: NewAfrica - Depositphotos.com

Peste 700 de posturi pentru poziția de testeri de jocuri și aplicații își așteaptă candidații, iar în Cluj-Napoca sunt printre cele mai multe locuri disponibile din țară. 

Un angajat pe poziţia de tester în testare manuală are un salariu care variază, în medie, între 800 şi 1.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Rolul unui tester este esenţial în procesul de dezvoltare a unui produs digital, aplicaţie sau joc video. El are responsabilitatea de a se asigura că specificaţiile produsului sunt respectate şi că utilizatorul final nu va întâmpina probleme la folosire. Candidatul ideal pentru rolul de Tester - Testare manuală este analitic şi cunoaşte metodologiile şi procedurile de testare a software-ului şi procesele SDLC şi STLC, are o certificare ISTQB, precum şi experienţă în testarea de aplicaţii AR/VR. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj şi Timişoara şi multe dintre joburile disponibile permit desfăşurarea activităţii de la distanţă, iar oferta salarială medie pentru această poziţie porneşte de la 800 euro pe lună şi poate ajunge până la 1.500 euro pe lună“, explică Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs, potrivit unui comunicat.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: program flexibil, prânz asigurat de către companie, traininguri de specializare, abonament clinică medicală privată, zile de concediu suplimentare. În prezent, 717 de posturi vacante pentru poziţia de tester - testare manuală sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, în Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Comenteaza