Interes pentru joburile la distanță la Cluj. VEZI ce se caută

Interes pentru joburile la distanță la Cluj. VEZI ce se caută

Clujul se află între primele trei orașe din România ca solicitări de locuri de muncă în pandemie, un mare interes existând pentru cele care presupun lucrul de la distanță sau în sistem hibrid locuință-birou.

140.000 de candidaţi s-au înscris în februarie la joburile disponibile pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România. Numărul este într-o uşoară creştere faţă de luna precedentă, cei mai mulţi dintre candidaţi venind din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Iaşi sau Ploieşti.

"Este un interes destul de crescut pentru joburile la distanță, care în februarie au adunat 110.000 de aplicări. Candidaţii caută locuri de muncă şi angajatori care să le permită să lucreze de acasă sau într-un sistem de lucru hibrid. După un an de teste, în 2021 vom vedea care sunt rezoluţiile angajatorilor şi care vor fi deciziile lor pe termen lung cu privire la modul de lucru pe care îl vor adopta, mai ales că deja în multe companii începe să se vadă o revenire treptată la birouri", a declarat Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

În ceea ce priveşte distribuţia joburilor postate în februarie, 9.000 de locuri de muncă au fost scoase în piaţă de angajatorii din capitală, urmaţi fiind de cei din vestul ţării, respectiv din Cluj-Napoca şi din Timişoara.

"Decalajul dintre capitală şi celelalte mari oraşe rămâne mare şi probabil vom vedea aceste diferenţe şi de acum încolo, însă încep să se reducă pragurile dintre oraşe precum Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov. Faţă de ianuarie, Timişoara a recuperat mult şi e acum aproape la egalitate, din punctul de vedere al numărului de joburi, cu angajatorii din Cluj-Napoca".

Domeniile care au adus cele mai multe oportunităţi pentru candidaţi au fost retail, prestări servicii, IT / telecom, call-center / servicii externalizate, industria alimentară, producţie ori transport. În vreme ce oraşele mari au înregistrat creşteri, numărul de joburi disponibile în afara ţării a scăzut aproape la jumătate.

Accesul candidaţilor străini în mai multe ţări din Europa este îngreunat de contextul restricţiilor actuale. Nevoia angajatorilor din străinătate rămâne mare, astfel că este de aşteptat ca în lunile următoare să crească din nou cererea de candidaţi, în special în domenii precum medicină, producţie, servicii, IT sau industria alimentară.

Comenteaza