IMM-urile din IT-ul clujean pot să își pregătească angajații gratuit

IMM-urile din IT-ul clujean pot să își pregătească angajații gratuit

Micile companii clujene de tehnologia informației vor avea posibilitatea să ofere angajaților lor cursuri gratuite de formare în cinci domenii. 

Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) a anunțat calendarul cursurilor gratuite de tehnologie TechTalent Growth (TTG), proiect cu finanțare europeană. Cursurile vor fi susținute de formatori cu o vastă experiență în traininguri și pregătire în IT.

Ele se vor desfășura online pe platforma Learning Management System din cadrul proiectului și vor debuta din 9 noiembrie. Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, TTG se derulează în perioada 2020-2021.

Programul se adresează angajaților companiilor de IT din județele Argeș, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Iași, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, care  trebuie să se încadreze în segmentul IMM. Cifra de afaceri nu trebuie să depășească 50 de milioane de euro pe an, iar companiile să aibă nu mai mult de 250 de angajați. Un angajat poate participa la un singur curs.

„Invităm companiile IT din județele eligibile să se înscrie în TTG pentru a crește nivelul de pregătire a angajaților, sporindu-și astfel competitivitatea și capacitatea de inovare. România are nevoie de specialiști tech bine pregătiți pentru a rămâne relevantă în contextul pieței europene IT”, a declarat Gabriela Mechea, director executiv al ANIS.

Companiile pot opta pentru formarea angajaților selectând cele mai potrivite cursuri dintre cele cinci disponibile: programare (DevOps și Java), baze de date, web design, toate la nivel avansat, formare Data Protection Officer.

Toate cursurile sunt certificate de ANC. Este încurajată participarea la cursuri și a persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani. Participarea este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European.

ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești, având 140 de membri companii mici, multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, 41.000 de angajați și afaceri de 3,6 miliarde de euro.

Comenteaza