IEŞIREA DIN RECESIUNE. Matiş, decanul FSEGA: Să nu ne îmbătăm cu apă rece

IEŞIREA DIN RECESIUNE. Matiş, decanul FSEGA: Să nu ne îmbătăm cu apă rece
Datele INS, cu privire la ieşirea României din recesiune, oferă un semnal că s-a stopat scăderea economică dar va mai dura până când se va putea vorbi de creşetere conomică, un indicator fiind consumul populaţiei, consideră decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), Dumitru Matiş.

"Nu este suficient să ieşim din recesiune. S-a stopat scăderea, dar să vedem în ce sectoare creştem. Bun, expoturile merg, dar cine le fac, pănă la urmă tot investitorii străini care au venit. Să vedem ce se-ntâmplă în sectorul industrial, construcţii, comerţ, care este la pământ, agricultură. Consumul populaţiei a scăzut dramatic. Putem spune că am ieşit din criză când consumurile populaţiei ar începe să crească", a precizat Dumitru Matiş.

Despre ieşirea din criză s-ar putea vorbi abia spre sfârştiul anului, conform profesorului clujean.

"Trebuie să vedem şi cum trăişete populaţia. Inflaţia a crescut mai mult decât s-a estimat, preţurile au crescut. Este un semnal că nu mai scădem, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece", a adăugat Dumitru Matiş.

Amintim, INS a anunţat în această dimineaţă că România a avut creştere economică timp de două trimestre consecutiv şi că, în consecinţă, ţara noastră a ieşit din recesiune.

 

 

Comenteaza