Video Ibrik, restaurantul românesc din inima Parisului. Unul dintre bucătari e din Cluj

Ibrik, restaurantul românesc din inima Parisului. Unul dintre bucătari e din Cluj

Ostropelul românesc de pui, pastrama şi sarmalele cu mămăliguţă i-au cucerit pe francezi după ce doi români au deschis un mic restaurant în Paris.

Restaurantul se numeşte Ibrik şi a fost inclus acum de revista Vogue în topul celor mai bune cinci restaurante pariziene ale momentului, conform Digi24.ro.

Cei doi maeştri bucătari, unul din Cluj şi celălalt din Bucureşti, au urmat cursurile unor şcoli celebre de gastronomie din Franţa. Ei au intrat şi în atenţia jurnaliştilor de la Le Figaro, care le-au laudat preparatele.

Şi fiindcă este un local care se respectă, este situat într-o zonă selectă a Parisului, nu departe de Muzeul Luvru şi de Centrul Pompidou. Corina Dima dezăluie, pe blogul personal, şi cine sunt cei doi bucătari ai Ibrik. 

Ovidiu Malișevschi a studiat la celebra școală Le Cordon Bleu, apoi a întreprins un stagiu cu Frederic Simonin și a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, ce aparține chef Anne-Sophie Pic (a patra femeie-chef care a câștigat 3* Michelin cu restaurantul Maison Pic; a câștigat, de altfel, și Best Female Chef – The World’s 50 Best Restaurants 2011). A participat, în trecere, la emisiunea “Chefi la cuțite” în România.

Bogdan Alexandrescu (Dexter) recunoscut pentru mustățile ce îi aduc un omagiu lui Dali, pasionat de zona de food style, finalist în primul sezon al emisiunii “Masterchef”, a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Gout din Paris.

Comenteaza