Foto Hotelul ilegal din Piața Mihai Viteazu are un nou proprietar. Cumpărătorul este un cunoscut dezvoltator imobiliar din Cluj

Hotelul ilegal din Piața Mihai Viteazu are un nou proprietar. Cumpărătorul este un cunoscut dezvoltator imobiliar din Cluj
| Foto: Colaj ZIUA de CLUJ

Hotelul Cristian, clădirea-problemă din centrul Clujului, are un nou proprietar, conform informațiilor furnizate ZIUA de CLUJ de lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie, care deținea imobilul. Omul de afaceri Dorin Bob este cel care a achiziționat imobilul.

Hotelul Cristian, situat în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, construit ilegal pe trotuar, fără fundație și fără autorizație de construire, a fost în sfârșit vândut de lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie SRL, patronată de Costică Pocol. Firma se afla în faliment și avea în proprietate imobilul.

„Societatea a fost radiată. Toate activele au fost valorificate", a declarat pentru ZIUA de CLUJ un reprezentant Solvendi, lichidatorul judiciar al Eunicia Rotiserie SRL.

Lichidatorul a încercat de mai multe ori, în ultimii ani, să valorifice Hotelul Cristian, fără succes până la ultima licitație, care a pornit de la prețul de 219.000 de euro + TVA.

„Subscrisa SOLVENDI S.P.R.L., cu sediul în Cluj-Napoca, str. Pitești, nr. 18, et. II,  jud. Cluj, în calitate de lichidator judiciar al societății Eunicia Rotiserie  SRL (în faliment, in bankruptcy, en faillite), organizează licitaţii publice pentru valorificarea în bloc a următoarelor bunuri:

  • imobilul „Hotel Cristian” situat în Cluj-Napoca, Piața Mihai Viteazu, FN, jud. Cluj – partea înscrisă în Cartea Funciară,
  • eventualele drepturi litigioase pe care Eunicia Rotiserie SRL le deține/le va deține cu privire la partea de
    construcție neînscrisă în Cartea Funciară,
  • precum și bunurile mobile din hotel.

– prețul de pornire: 219.000,00 Euro (+TVA)". Așa suna cel mai recent anunț de licitație publicat de lichidatorul Solvendi.

Noul proprietar al hotelului Cristian este omul de afaceri Dorin Bob, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori imobiliari din Cluj, care a confirmat tranzacția pentru Media 9.

Hotel ilegal din Piața Mihai Viteazu are un nou proprietar. Cumpărătorul este un cunoscut dezvoltator imobiliar din Cluj

Potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, licitația s-a adjudecat la o sumă ce nu depășește prețul de pornire.

Hotel ridicat fără fundație și fără autorizație de construire

Situaţia hotelului a revenit în actualitate odată cu iniţiativa municipalităţii de a moderniza, printr-un concurs de soluţii, Liceului Nicolae Bălcescu şi străzile Argeș, Bălcescu, Constanța, Paris, inclusiv a Canalului Morii. Întrebat de consilierii locali USR-PLUS dacă proiectul include şi hotelul în cauză, primarul Emil Boc a precizat că nu şi că nu poate demola clădirea.

Hotelul Cristian din Mihai Viteazu, scos la licitație. Prețul de pornire: 438.000 euro

„Invitați-l pe fostul primar să vă spună ce s-a făcut. Acea construcție s-a ridicat în acea perioadă. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Gheorghe Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală. Ca să demolăm trebuie o sentință judecătorească. Când te duci la judecător, acesta spune că nu e posibil acest lucru”, a spus edilul, ulterior, la o emisiune radio. 

Clujenii au găsit altă soluţie pentru demolarea hotelului Cristian. Au pornit o „chetă” pentru a cumpăra și demola imobilul. Din păcate, s-au strâns doar 3.845 de lei. Costică Pocol, cel care controla societatea Eunicia Rotiserie, intrată în faliment și în portofoliul căreia se află Hotelul Cristian, a declarat, pentru media locală, că hotelul e legal, că are autorizație atât de la Funar, cât și de la Boc și că, de fapt, investitorii n-au cumpărat până acum imobilul deoarece public actualul primarul anunță că e ilegal și că îl demolează.

La începutul anului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a fost nevoit să intrevină în zonă și să oprească circulația autovehiculelor, deoarece cădea tencuiala de pe Hotelul Cristian.

Comenteaza