Grâul, un business tot mai roditor la Cluj. Afaceri de peste 714 mil. lei pentru o companie locală: Ne așteptăm la prețuri stabile în 2023, dar nu excludem nici o scădere continuă

Grâul, un business tot mai roditor la Cluj. Afaceri de peste 714 mil. lei pentru o companie locală: Ne așteptăm la prețuri stabile în 2023, dar nu excludem nici o scădere continuă
| Foto: Facebook - East Grain

East Grain Cluj, parte a grupului East a reușit să depăsească cifra de afaceri de 714 mil. lei anul trecut, cu aproximativ 175 mil. lei mai mult față de 2021.

Grupul East din judeţul Cluj este controlat de mai mulţi antreprenori din România şi Ungaria. Compania  raportat finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri consolidată de 1,063 mld. lei (215,7 mil. euro). Trader-ul de cereale East Grain, cea mai mare companiei a grupului East, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 714,2 mil. lei (144,8 mil. euro), conform informaţiilor furnizate de companie pentru ZF.

Cifra de afaceri este în creștere cu aproximativ 175 mil. lei, deoarece pentru 2021, grupul a raportat afaceri de 538.942.686 mil. lei și un profit de 5.183.096 milioane de lei, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe sit-ul termene.ro.

„Nu excludem o scădere continuă a prețului la grâu pentru 2023” / Războiul din Ucraina a scumpit materia primă

„Piaţa pe care activăm, cea de materii prime agricole, a avut o volatilitate semnificativă anul trecut, în mare parte datorită războiului din Ucraina. Preţurile au crescut brusc după invadarea Ucrainei, pe fondul temerilor legate de aprovizionarea cu materii prime agricole, atât Ucraina cât şi Rusia fiind printre primii exportatori de materii prime agricole ai lumii. În ultimele două luni ale anului, însă, piaţa s-a calmat, preţurile au început să scadă, iar începutul acestui an pare să urmeze aceeaşi tendinţă.

După ce jucătorii din piaţă s-au obişnuit cu această nouă rea­litate, ne aşteptăm la un an mai stabil din punctul de vedere al preţurilor şi nu excludem o scădere continuă, cel puţin în prima parte a lui 2023“, a declarat pentru ZF Transilvania Tamas Vincze, CEO al grupului East.

 

Comenteaza