Gadola, gata să renunţe la EnergoBit: "o vom vinde cândva, curând"

Gadola, gata să renunţe la EnergoBit:
Una dintre cele mai mari companii clujene ca cifră de afaceri, Energobit, va fi vândută "cândva curând", spune unul dintre asociaţi, Ştefan Gadola.

"Am primit oferte. Vom vinde cândva, curând", spune el, fără să dea alte amănunte, precizând că a semnat un contract de confidenţialitate cu potenţialul cumpărător. "Cu oricine vine, ca să dai aceste date, semnăm un contract de confidenţialitate", a explicat el.

Conform lui Gadola, prima ofertă serioasă de vânzare a EnergoBit a venit în 2008, când asociaţii au fost pe punctul de a vinde compania chiar înainte de debutul crizei economice. "În 2008 am avut prima ofertă serioasă, de a se paricipa cu o cotă în firmă. Eram la o zi de semnarea contractului. A venit criza, ei ştiau mai bine, ne-au pus o clauză pe care n-am putut-o accepta, şi am refuzat. Ani de zile ne-am dat seama că nu e oportunitate bună să vinzi, dar lucrurile s-au schimbat. Pe piaţă sunt bani, în criză sunt oameni care au pierdut, sunt şi tragedii, dar sunt alţii care au bani mulţi şi astăzi nu ştiu ce să facă cu ei - fonduri de investiţii sau fonduri de pensii, sunt o mulţime", a spus el.

Gadola se plânge de calitatea potenţialilor angajaţi pentru companie: "nu există şcoală de electricieni, ospătari, croitori. Toate acesta au dispărut. Noi trebuie să ne creştem oamenii", spune el.

EnergoBit estimează o creştere a profitului de 18-20% pentru acest an, iar anul viitor ponderea acestuia va fi de 16-18% pe tot grupul de firme. "În 2016 vrem să ajungem la o dublare a profitului EBIDTA (înainte de taxe, n. red.)", spune Gadola. Grupul EnergoBit are 850 de salariaţi şi divizii în Cluj-Napoca, Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Bacău.

Comenteaza