Clujenii de la EnergoBit, premiați la Energy CEO Forum

Clujenii de la EnergoBit, premiați la Energy CEO Forum

Grupul de soluții energetice clujean EnergoBit a fost premiat cu trofeul Green Energy Investment în cadrul galei aniversare de la București.

Unul dintre acționari, Ștefan Gadola (foto), a reprezentat EnergoBit la unul dintre cele mai importante evenimente din industria de energie electrică, Energy CEO Forum & Awards. Aflată la cea de-a 10 ediție, aceasta a marcat succesul celor mai proeminente companii și proiecte din domeniul energetic din România.

"Activ implicat în dezvoltarea de noi capacități de producere a energiei curate, EnergoBit a primit trofeul Green Energy Investments, premiu care ne onorează și totodată certifică contribuția semnificativă pe care compania noastră o aduce în susținerea procesului de redefinire și de dezvoltare a întregului sector energetic", au informat reprezentanții grupului. 

EnergoBit Cluj se află pe ultima sută de metri pentru a finaliza lucrările angajate la Stația Domnești a societății naționale Transelectrica. Proiectul de retehnologizare a Staţiei 400/110/20kV Domneşti este o investiţie de 25 de milioane de euro din fonduri proprii ale Transelectrica.

De asemenea, societatea clujeană se află în faza de proiectare de capacități de energie regenerabilă de 2.000 MW în sistem fotovoltaic și de 1.000 MW în sistem eolian. Ștefan Gadola, alături de cei doi parteneri ai săi, Peter Pal şi Ioan Socea, au preluat din nou controlul asupra EnergoBit.

În 2012 ei au cedat pachetul majoritar către fondul polonez de investiţii Innova Capital. EnergoBit are 800 de angajați. Aceasta are sediul central la Cluj-Napoca, două unităţi de producție, la Jibou și Cluj, șase sucursale în țară: București, Brașov, Bacău, Constanța, Craiova, Jibou. 

Comenteaza