Fonduri nerambursabile pentru locuitorii din Baciu, după ce AFIR va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii

 Fonduri nerambursabile pentru locuitorii din Baciu, după ce AFIR va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiţii
Instituția Prefectului Județului Cluj informează că începând de miercuri, 3 mai, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va deschide sesiunile de primire a proiectelor de investiții, finanțate prin intermediul a 14 submăsuri prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Fondurile totale nerambursabile care urmează să fie acordate se ridică la valoarea de 626.58 milioane de euro.


Submăsurile sunt următoarele:


sM 4.1 - „Investiții în exploatații agricole",


sM 4.1a - „Investiții în exploatații pomicole",


sM 6.1 - „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri",


sM 6.2 - „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale",


sM 6.3 - „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici",


sM 6.4 - „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole",


sM 9.1 - „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol",


sM 9.1a - „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol".


Totodată, în perioada 3 mai 2017, ora 10:00 - 31 octombrie 2017,ora 17:00, AFIR lansează și sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis „Sprijin pentru servicii de consultanță în vederea implementării proiectelor de investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole", aferentă sM 4.2.


Depunerea ofertelor se poate face online pe www.afir.info. De asemenea, ghidurile solicitantului pot fi consultate tot pe site-ul AFIR, la sectiunea Investiții PNDR.

 

Comenteaza