Fiscul nu ştie câţi bani a primit din amenzile plătite în starea de urgenţă. 300.000 de români au fost sancţionaţi

Fiscul nu ştie câţi bani a primit din amenzile plătite în starea de urgenţă. 300.000 de români au fost sancţionaţi

Fiscul nu a colectat într-un cont separat banii proveniţi din amenzile date conform ordonanţelor militare. Poliţiştii au dat peste 300.000 de amenzi pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, banii se strâng în acelaşi cont, indiferent de tipul amenzilor: ”(...) organele fiscale din subordinea ANAF aplică măsurile de executare silită pemntru recuperarea creanţelor bugetare, inclusiv pentru amenzi, în mod unitar, fără a face diferenţe între acestea”, a declarat Sabina Zereş, şef serviciu comunicare, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Peste 120 de milioane de euro a fost valoarea amenzilor date de poliţişti pentru încălcarea ordonanţelor militare. Ulterior, aceste amenzi au fost declarate neconstituţionale. Prin urmare, cine a plătit amenda instituită de ministerul condus de Marcel Vela o poate contesta în instanţă, iar Fiscul – aflat în subordinea ministerului condus de Florin Cîţu – îi va da banii înapoi.

Asta dacă va mai avea de unde, pentru că încasările de la bugetul de stat s-au prăbuşit cu 25% în primele 3 luni din an.

Comenteaza