Finanţare pentru antreprenorii IT

Finanţare pentru antreprenorii IT
Antreprenori, oameni din departamentele tehnic, marketing sau business care vor să se specializeze în managementul de produse informatice, în regim de startup, se pot înscrie la un curs organizat în perioada octombrie-decembrie.

„Deşi industria de software e bine dezvoltată în Cluj, am observat că trebuie să contribuim la dezvoltarea unui set de cunoştinţe complementare. Ne gândim dincolo de aspectul tehnic şi de software; mai exact pornim de la focusul pe utilizatori, problemele cu care se confruntă, care pot fi rezolvate printr-un produs software, cum poate fi acesta construit, lansat, promovat pe piaţă şi monetizat. 
 
Am văzut în ultimii ani multe produse dezvoltate fără o validare anterioară. Putem evita ca acest efort de dezvoltare software să devină inutil complementându-l cu o cunoaştere bună a pieţei, a nevoilor utilizatorilor şi a metodelor de validare a ideii, înainte de construirea produsului, elemente absolut esenţiale pentru crearea unui startup de succes”,
menţionează Mircea Vădan, investment manager la organizaţia Seed For Tech (SFT), coordonatoarea proiectului.  
 
Participanţii vor trece prin workshop-uri, prin care vor lua o idee de afaceri şi o vor duce până în pragul definirii produsului şi a strategiei de lansare.  Temele abordate vor fi modele de business, analiza mediului de afaceri, poziţionarea produsului, validarea ideii de startup, ciclul dezvoltării unui produs, tehnologii de dezvoltare software, strategii de marketing şi de lansare a produsului, prognoze financiare şi investiţii. După curs, SFT va continua colaborarea cu participanţii ca manageri de produse. Ideile de startup pe care s-a lucrat în vor fi prezentate unui grup de investitori. Antreprenorii pot primi o investiţie de până la 50.000 de euro şi vor putea continua cu această finanţare.

Etichete
Comenteaza