Finanţare europeană de 3,5 miliarde de euro pentru agricultură

Finanţare europeană de 3,5 miliarde de euro pentru agricultură
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, susţine simplificarea procedurilor de accesare a subvenţiilor din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Regională.

Printre măsurile propuse de acesta se numără reducerea decalajelor de capital şi tehnologii în ferme, sprijinirea clasei de mijloc la sate, dar şi crearea unui instrument de creditare cu partajarea riscului. 
 
„Finanţarea europeană a însemnat foarte mult pentru agricultura României. Bugetul alocat agriculturii nu depăşea 300 de milioane de euro până în 2007, iată că în acest moment am depăşit 3,5 miliarde euro plăţi efectuate de la preluarea mandatului de ministru. Am reușit în acest an să simplificăm foarte mult, dar mai este încă suficient spațiu pentru simplificare”, a afirmat Achim Irimescu.
 
Acesta a participat la conferinţa „PNDR 2014-2020: prezent și viitor”, organizată pentru informarea potenţialilor beneficiari asupra oportunităților și a impactului măsurilor de investiții disponibile în agricultură şi în dezvoltarea mediului rural, eveniment din târgului internaţional Indagra.  

Comenteaza