Fermierii au depus cereri de subvenţii pentru 9,5 milioane de hectare

Fermierii au depus cereri de subvenţii pentru 9,5 milioane de hectare
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunțat că luni, ora 24:00, Agenția de Plăți şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017.

”A fost un efort deosebit al tuturor celor implicați în acest proces – fermieri, președinți ai asociațiilor de crescători de animale și ai celor de producători agricoli, APIA, MADR, ANZ, ANSVSA, primării și prefecturi. Doresc să le mulțumesc tuturor pe această cale și îi anunț că față de anul trecut suprafața aferentă cererilor depuse de către beneficiari este mai mare cu 214.524 ha”, a declarat ministrul Petre Daea
 
În 2016 au depus cereri 901.335 fermieri pentru 9,3 milioane ha, iar în 2017, 884.397 fermieri, pentru 9,5 milioane ha. ”Scăderea numărului de cereri depuse și creșterea suprafeței aferente demonstrează că exploatațiile s-au unit, asocierea fermierilor fiind din ce in ce mai necesară în vederea consolidării rolului acestora pe piață”, a subliniat ministrul.
 
Sprijinul financiar aferent campaniei 2017 este finanțat din Fondul European de Garantare Agricolă, din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 
 
În perioada 16-31 mai inclusiv, la sediile centrelor județene şi locale APIA, fermierii pot depune modificări la cererile unice de plată depuse în cadrul campaniei 2017, fără aplicare de penalități.
Plata avansului pentru anul de cerere 2017 se va efectua începând cu 15 octombrie, iar 
plata regulară, între 1 decembrie şi 31 martie 2018.

Comenteaza