„Fake-uri” Apple și Transformers de jumătate de milion de lei au fost confiscate la o vamă din România

„Fake-uri” Apple și Transformers de jumătate de milion de lei au fost confiscate la o vamă din România
| Foto: rclassenlayouts - Depositphotos.com

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti au reţinut bunuri contrafăcute în valoare de peste 540.000 lei.

„În data de 18 noiembrie 2022, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud - Direcţia Regională Vamală Bucureşti, în urma unui control au descoperit 5.000 de metri liniari de ţesătură imprimată cu însemnele mărcii Apple şi 480 de bucăţi maşinuţe din plastic cu radiocomandă, având marca figurativă Transformers'', toate reprezentând bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru mărcile sus menţionate", informează Autoritatea Vamală Română, printr-un comunicat.

Conform sursei citate, mărfurile au fost descoperite în două containere sosite din China şi aparţineau unor societăţi comerciale cu sediul în Ucraina.

„Bunurile au fost reţinute de către inspectorii vamali, valoarea acestora, în cazul în care ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 540.328 lei", se mai precizează în comunicat.

Comenteaza