Fabrica de materiale plastice Napochim se transformă în afacere imobiliară, dă afară aproape toţi angajaţii

Fabrica de materiale plastice Napochim se transformă în afacere imobiliară, dă afară aproape toţi angajaţii
Compania de materiale plastice Napochim SA se transformă în afacere imobiliară: acţionarii au decis înfiinţarea unei companii care să administreze terenurile, Napochim Imobiliare SA, şi să concedieze două treimi din salariaţi din cauza pierderilor.

Compania de materiale chimice Napochim SA se transformă în afacere imobiliară: acţionarii au decis înfiinţarea unei companii care să administreze terenurile, Napochim Imobiliare SA. În administrarea acesteia din urmă va fi transmisă o parte din patrimoniul Napochim SA, simetric, pentru ca după divizare toţi acţionarii Napochim SA să-şi păstreze cotele de participare la profit şi pierdere, dar şi dreptul de vot, atât în Napochim SA cât şi în Napochim Imobiliare SA.


"Napochim Imobiliare SA va fi o societate de tip deschis, cotată la Bursa de Valori Bucureşti", spune preşedintele Consiliului de Administraţie, Cornel Porumb.

Precizăm, acţionarii au aprobat aproape în unanimitate, în şedinţa din 23 februarie, să restructureze compania şi să divizeze Napochim SA.

Compania are în acest moment 102 angajaţi şi a înregistrat pierderi substanţiale în ultimii ani - 304.500 lei în 2010 şi peste 4,5 milioane de lei anul trecut, la cifre de afaceri de 8,3, respectiv 7,1 milioane de lei. Din totalul de 102 angajaţi, doar 36 îşi vor păstra posturile. "Aplicarea programului de restructurare este de natură să crească atractivitatea societăţii în procesul de atragere de capital", subliniază directorul Porumb.

 

Cei mai importanţi acţionari ai companiei clujene sunt PAS Napochim (51,1%), Andrei Cionca cu 17%, Marilenuţa Porumb, cu 18,3% dintre participaţii, şi compania de brokeraj SSIF Broker SA Cluj-Napoca, cu 14,5% dintre titluri, conform celor mai recente date disponibile. Obiectul de activitate al companiei este fabricarea produselor din material plastic.

Comenteaza