Fabrică de cristale Swarovski, la Cluj

Fabrică de cristale Swarovski, la Cluj
Grupul austriac Swarovski este în negocieri pentru o unitate de producţie manuală a cristalelor la Cluj, o investiţie în valoare de 10 milioane de euro, conform informaţiilor ziuadecj.ro.
„Compania a pornit din zona Tirolului, dar între timp a devenit un gigant mondial, iar cei de la Swarovski au decis că este momentul să îşi externalizeze producţia”, ne-au relatat surse din mediul de afaceri. În cazul în care negocierile se vor concretiza, fabrica din Cluj ar urma să fie funcţională din anul 2011. Aceasta va avea 500 de angajaţi în primul an de funcţionare, urmând ca efectivul să se mărească apoi la 800 de salariaţi.

Locaţiile propuse pentru noua unitate de producţie sunt fie parcul industrial Tetarom III din Jucu, unde funcţionează fabrica de telefoane mobile Nokia, sau Tetarom I, situat în zona pădurii Hoia. O delegaţie a companiei austriece, condusă de unul dintre membrii familiei Swarovski, s-a deplasat în acest scop azi la Cluj-Napoca.

Swarovski are sediul în localitatea austriacă Wattens şi produce bijuterii, accesorii, sculpturi, miniaturi, candelabre, decoraţiuni interioare. Grupul, format din 13 companii de producţie şi distribuţie, avea 25.000 de angajaţi la finele anului 2009.

Pe larg despre investiţia Swarovski mâine, în ZIUA de CLUJ.


Comenteaza