Europa vrea să ne relanseze economia. O măsură prin care economisim 714 milioane de euro

Europa vrea să ne relanseze economia. O măsură prin care economisim 714 milioane de euro
Comisia Europeană a propus luni reducerea contribuţiei la proiectele finanţate împreună cu Uniunea Europeană, pentru şase state europene, printre care şi România.

Procentul pe care statul român este obligat să-l asigure în cazul fondurilor europene contractate va scădea de la minimum 15% la minimum 5%. În bani, măsura se traduce cu o economie la buget de 714 milioane de euro.

Măsura are rolul de a aduce "o contribuţie semnificativă la relansarea unora dintre economiile UE care se confruntă cu cele mai mari dificultăţi" - Grecia, Irlanda, Portugalia, Letonia, Ungaria şi România. "În acest mod, programele care nu au fost încă executate din lipsă de fonduri naţionale vor putea să fie lansate şi să injecteze bani în economie", precizează un comunicat al Comisiei Europene, citat de gandul.info.

Economia totală pentru cele şase state ar urma să se ridice la 2,8 miliarde de euro. Cele mai mari economii la buget le-ar realiza Grecia (879 milioane euro) şi România (714 milioane euro), iar cele mai mici Irlanda (98 milioane euro) şi Letonia (255 milioane euro). Ungaria ar economisi 308 milioane euro, iar Portugalia 629 milioane euro

 

Comenteaza