Elevii din gimnaziile clujene, într-o competiţie de fotbal şi atletism, de astăzi. Finala, pe Cluj Arena

Elevii din gimnaziile clujene, într-o competiţie de fotbal şi atletism, de astăzi. Finala, pe Cluj Arena
Competiţie sportivă pentru elevii din gimnaziu, din întregul judeţ Cluj, de astăzi.

Concursul este organizat de Consiliul Judeţean Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Cluj. Evenimentul, intitulat "Campionii Clujului", urmăreşte atragerea copiilor din toate zonele judeţului Cluj înspre practicarea sportului, şi include două campionate sportive, de fotbal şi atletism. "Conform datelor pe care Consiliul Judeţean Cluj le are la dispoziţie în acest moment, aproape o treime dintre copiii clujeni înscrişi în acest an şcolar suferă de diverse afecţiuni medicale, care pot fi corectate totuşi prin practicarea sportului, fie el educativ sau de performanţă. Din acest considerent, Consiliul Judeţean Cluj a decis organizarea unui astfel de eveniment care să se constituie ca o activitate suplimentară orelor de sport din şcolile clujene", explică oficialii Consiliului Judeţean Cluj.

"Relansarea practicării sportului de masă în rândul copiilor şi tinerilor va avea în timp un efect benefic asupra societăţii în care trăim. Vom avea generaţii mai sănătoase, mai dinamice, educate în spiritul sportului, care combină fericit ideea de competiţie şi efort cu spiritul de fair play şi de echipă", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, într-un comunicat de presă.

Meciurile de fotbal se vor desfăşura în sistem eliminatoriu, pe parcursul a patru etape corespunzătoare întregii luni mai, iar finala va fi organizată în 9 iunie pe stadionul Cluj Arena, unde au loc şi întrecerile la proba de atletism. Competiţia a fost anunţată de Alin Tişe încă din toamna anului ercut. Vezi aici detalii

Comenteaza