Consiliul Judeţean cheamă elevii să devină campioni pe Cluj Arena

Consiliul Judeţean cheamă elevii să devină campioni pe Cluj Arena
O competiţie sportivă şcolară la nivelul judeţului ar urma să se transforme într-un campionat tradiţional pe Cluj Arena, a anunţat preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe.


Elevii din Cluj vor fi implicaţi într-o competiţie şcolară la nivel judeţean, după ce Consiliul Judeţean (CJ) a constatat că o treime dintre preşcolari şi şcolari sunt diagnosticaţi cu diverse afecţiuni. "Sunt date alarmante: în anul şcolar 2009-2010, din 41.000 de elevi înscrişi în învăţământul preşcolar şi elevi, 13.000 erau declaraţi suferinzi de anumite afecţiuni, ceea ce înseamnă 30% din total", a explicat preşedintele CJ, Alin Tişe. Acesta anunţat că în sensul acesta a iniţiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, precum şi cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport pentru organizarea unei competiţii sportive la nivel judeţean.

"Un campionat al cărui meci final să se joace la Cluj-Napoca pe noul stadion: aceasta trebuie să devină miza campionatului din ciclul gimnazial şi liceal", a susţinut Tişe. În opinia sa, absolut toţi elevii din mediul rural şi urban ar putea fi cooptaţi în acest campionat de fotbal şi atletism. "Competiţia va include etape la nivel de şcoală, oraş şi judeţ. Vom încerca să organizăm competiţiile vineri şi sâmbătă. Transportul elevilor va fi asigurat de Consiliul Judeţean, iar în demers vor fi implicaţi sportivi consacraţi, care să asigure antrenamentele copiilor", a spus Tişe. El a adăugat că administraţia judeţeană va aloca un buget anual pentru această competiţie. "Ne dorim ca această competiţie să devină o tradiţie la Cluj", a spus Tişe. Campionatul va demara în primăvara anului 2012.

 

Comenteaza