Ejobs: „Piaţa muncii şi-a revenit la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie.” Jumătate din joburile noi sunt în Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara

Ejobs: „Piaţa muncii şi-a revenit la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie.” Jumătate din joburile noi sunt în Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara

Numărul de joburi noi oferite pe platforma eJobs a crescut în iunie cu peste 10% faţă de mai, la aproape 36.000, fiind cea mai bună lună din acest an, şi a doua din istoria siteului de recrutare.

Totodată, dacă până acum cele mai multe joburi aparţineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, peste jumătate dintre acestea au fost publicate de companiile din oraşele mari de provincie, respectiv Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

„Piaţa muncii şi-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie şi angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce priveşte zonele care angajează cel mai mult. Până în luna iunie, Capitala şi Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt şi cei mai mulţi candidaţi.

În iunie, polurile s-au schimbat, iar oraşele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival. Această veste este îmbucurătoare şi pentru candidaţii din împrejurimile acestor oraşe, pentru că nevoia de forţă de muncă este atât de mare încât recrutorii îşi extind căutările şi în afara reşedinţelor de judeţ”, a spus Roxana Drăghici, Head of Sales eJobs România, potrivit ZF.ro.

Următoarele oraşe, în ordinea numărului de opţiuni deschise pentru candidaţi, sunt Constanţa, Iaşi şi Sibiu.

Din cele peste 1 milion de aplicări înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanţe & bănci, industria alimentară şi turism.

Cei mai mulţi candidaţi doritori să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experienţă), fiind urmaţi de mid-level (2-5 ani de experienţă), dar şi de cele care nu au experienţă de lucru.

„Numărul de aplicări este într-o creştere stabilă, însă nu foarte diferită de lunile anterioare. Veste bună este că ritmul de creştere a joburilor disponibile depăşeşte ritmul de creştere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care şi-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reuşit să reintre în câmpul muncii”, spune Roxana Drăghici.

Din numărul total de aplicări, 86,6% au fost pentru joburile din România, 12,1% pentru joburile remote si 1,4% pentru cele din străinătate.

Comenteaza