Director nou la Electrogrup. A avut funcții de conducere la granzii din telecom

Director nou la Electrogrup. A avut funcții de conducere la granzii din telecom
Grupul clujean de cinci companii este profilat pe lucrări electrice și de infrastructură | Foto: Electrogrup
Director nou la Electrogrup. A avut funcții de conducere la granzii din telecom
Director nou la Electrogrup. A avut funcții de conducere la granzii din telecom

Compania are de la acest început de an un nou director general. Adrian Florea a preluat funcția de conducere a societății clujene de la Alina Pop, cea care a condus-o anul trecut.

“Începând din această săptămână, Adrian Florea a preluat funcția de CEO la Electrogrup, această fiind a cincea poziție de director general din cariera sa. Cu peste 20 de ani de experiență profesională, Adrian este pregătit să continue dezvoltarea companiei”, au anunțat reprezentanții Electrogrup.

Adrian Florea este un executiv experimentat, cu experiență profesională în telecomunicații, de la tehnic până la marketing, strategie și management general. De-a lungul carierei sale, a lansat 300 de produse și servicii în proiecte cu bugete de  milioane de euro și a gestionat echipe complexe de peste 300 de angajați.

Florea a fost CEO al Netcity Telecom din 2011 până în 2016. Anterior, în o perioadă de 10 ani, a lucrat pentru cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România: Vodafone, Orange, Telekom și Zapp. Din 2016, a preluat funcția de CEO la Direct One.

În continuarea studiilor de inginerie aerospațială, acesta este și președinte al organizației XC România și un pilot în timpul liber. Deține o diplomă în administrarea afacerilor de la Academia de Studii Economice din București, o diplomă de Executive MBA de la Universitatea de Stat ASEBUSS / Kennesaw și locuiește în capitală.

Anul trecut managementul Electrogrup era coordonat de Alina Pop. În prezent, în afara lui Adrian Florea, din echipa de conducere mai fac parte Adrian Giurgiuman (director de operațiuni), Ioan Răzvan Rus (director comercial), Mircea Popa (director divizia telecom), Ioan Barbu (director divizia energetică), Daniel Sturz (director divizia construcții), Virgil Pop (membru în consiliul de administrație).

Electrogrup SA, societate cu obiect principal de activitate instalații electrice, avea în 2017 o cifră de afaceri de 254 de milioane de lei și un profit net de 16 milioane. Principalii competitori în domeniu la nivel național erau IMSAT, Energomontaj, Energobit, TIAB și Luxten Lighting, conform Termene.ro.

Electrogrup Infrastructure, holding înfiinţat de oamenii de afaceri clujeni Teofil şi Simion Mureşan împreună cu Marian Pantazescu, raporta pe 2017 afaceri consolidate de 107 milioane de euro. Holdingul reuneşte cinci companii: Electrogrup SA, Direct One, Netcity Telecom, Nova Power & Gas și Wesee.

Activitatea principală a grupului se desfășoară în domeniul infrastructurii. Companiile activează în două principale verticale de business: deținerea și exploatarea de infrastructură diversă, construirea de infrastructură pentru alți operatori sau investitori.

Comenteaza