DHL a inaugurat un terminal cargo pe aeroportul din Cluj FOTO/VIDEO

DHL a inaugurat un terminal cargo pe aeroportul din Cluj FOTO/VIDEO
DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat, a inaugurat un centru logistic situat în incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Terminalul inaugurat pe Aerportul Internaţional din Cluj permite ca procesul de sortare al mărfii să se facă imediat după sosirea în aeroport, fapt care ajută la îmbunătăţirea timpului de livrare (până la 60 de minute, n. red.). De asemenea, se permite o capacitate mai mare de procesare a coletelor prin aparatul X-Ray.

"Cred că, dacă ne uităm la ultimul an la evoluţia firmei DHL, mai mult de 30% sunt transporturi aeriene. Suntem foarte specifici în transportul international, iar marea majoritate a transporturilor noastre de DHL sunt aeriene. Cred că pentru România este cea mai populară metodă de tranport, deoarece cerinţa este ca bunurile să fie livrate în aceeaşi zi sau în ziua următoare în Europa, şi, desigur, transportul aerian permite ca acest lucru să se întâmple repede", a declarat Daniel Kearvell, director general al DHL România. 

Reprezentanţii aeroportului sunt optimişti în ceea ce priveşte creşterea traficului de marfă odată cu inaugurarea noii unităţi a DHL. Aceştia speră că proiectul de transport intermodal va veni în anii următori în sprijinul facilitării transportului de marfă în Cluj.

"Sunt avantaje deosebite pentru ca DHL si-a mutat centrul operational aici pe aeroport, ne bucurăm ca s-a creat un parteneriat puternic. Activitatea lor este în creştere, sunt beneficii pentru activitatea de aeroport, pentru veniturile aeroportului, pentru creşterea activităţii de cargo, dar în primul rând beneficiile sunt pentru societăţile comerciale din Cluj şi din judeţele apropiate", a declarat directorul aeroportului, David Ciceo.

Investiţia permite, de asemenea, livrări în aceeaşi zi pentru judeţul Cluj, dar şi pentru judeţele apropiate: Alba, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Mureş, Maramureş, Sibiu, Satu Mare.

"Această investiţie se datorează investiţiilor făcute anterior în parcul industrial şi a clienţilor noştri care au investit în parcul industrial. Era normal ca această firmă care este lider mondial, DHL, pe partea de transport poştal şi de corespondenţă, să vină şi să deschidă un sediu aici, în Transilvania, pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj. Este ca o urmare a dezvoltării judeţului", a precizat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

DHL confirmă, astfel, continuarea planului de investiţii pe piaţa din România, cu precădere a investiţiilor operaţionale demarate în anii trecuţi.

 

 

Comenteaza