De la Cluj Arena la Liberty Park

De la Cluj Arena la Liberty Park
Compania sibiană CON-A va realiza prima etapă de lucrări pentru parcul tehnologic de pe fosta platformă a fabricii Libertatea, anunţă dezvoltatorii de la Fribourg.

Lucrările pentru transformarea fostei platforme industriale în centru tehnologic, cu birouri şi servicii, încep de azi, când amplasamentul este oficial preluat de către constructori.

„Compania CON-A este antreprenorul general pentru faza I de lucrări, care vizează reconversia primelor două clădiri din cadrul fostei fabrici. Pentru a doua etapă vom realiza o nouă licitaţie în iulie", a menţionat Nina Moldovan, director general al Libertatea. Liberty Technology Park Cluj este un proiect dezvoltat de Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investiţii Fribourg Investments, deţinut de omul de afaceri Ion Sturza. Compania a preluat din 2011 controlul societăţii Libertatea şi a fostei platforme industriale din zona gării, ce urmează să fie transformată. Primele spaţii de pe fosta platformă a fabricii Libertatea vor fi predate în acest an. Proiectul prevede spaţii pentru companii active în domenii ca informatică, telecomunicaţii, cercetare-dezvoltare, dar şi spaţii de servicii.

Lucrările pentru prima etapă, cu o investiţie necesară de 5 milioane de euro, debutează astăzi, iar spaţiile ar trebui livrate la finele trimestrului IV, conform calendarului anunţat. Faza I implică reconversia clădirilor existente în spaţii pentru birouri clasa A, o cafenea şi un restaurant, pe spaţii de 8.772 mp. Tot în această etapă vor fi realizate lucrările pentru amenajarea spaţiilor verzi şi a unor zone pentru organizarea de evenimente, săli de conferinţe, o sală de fitness, terenuri de sport, locuri parcare, piste şi rasteluri de biciclete şi locuri de joacă pentru copii. În paralel se lucrează şi la punerea în funcţiune a unui accelerator de business, cu spaţii şi servicii pentru companii nou-înfiinţate din domeniul înaltei tehnologii.„Campania de vânzări a început în februarie şi este momentan în plină desfăşurare. Suntem în negocieri cu companii multinaţionale şi există cerere şi pentru faza II a proiectului. Estimăm că primii chiriaşi se vor muta în ianuarie 2014", au transmis investitorii. Proiectul final va consta în opt clădiri distincte care vor fi terminate în trei etape, cu un calendar de lucrări care se întinde pe trei ani.

Pentru un alt proiect important din domeniu, dezvoltatorii The Office, complexul care se ridică pe terenul fostei fabrici Tricotaje Someşul, lucrează cu mai multe companii de construcţii. Şantierul pentru centrul de afaceri a demarat în acest început de an. Constructorul structurii de rezistenţă este PAB Arad, dar alte companii vor prelua gestionarea altor faze de lucrări: pentru faţade şi pentru partea de instalaţii. Proiectul este dezvoltat în parteneriat de omul de afaceri timişorean Ovidiu Şandor şi de fondul de investiţii NEPI. PAB are în portofoliu lucrări pentru companii ca Selgros, Dedeman sau Kaufland. Pe şantierul unui alt proiect important de birouri, Cluj Business Center - fosta platformă Feleacul, lucrările sunt gestionate de Modern Bau, companie cu acţionariat comun cu al dezvoltatorului, Felinvest. Aici a fost ridicată prima dintre clădirile proiectate, dar pe parcursul anului constructorii vor lucra la etapele următoare. 7

Lucrări blocate la Polivalentă

CON-A Sibiu este una dintre companiile implicate în construirea noii fabrici Bosch din parcul industrial Tetarom III de la Jucu. Societatea a fost una dintre cele asociate pentru construirea stadionului Cluj Arena şi a realizat parţial lucrările pentru noua Sală Polivalentă a oraşului, cu şantier temporar întrerupt. În cazul acestui proiect, după o acţiune în instanţă iniţiată de un alt constructor, lucrările au fost stopate, iar autorităţile au demarat o nouă procedură pentru selectarea companiei care va finaliza obiectivul.

 

Etichete
Comenteaza