Bătaie mare pe livrările rapide la Cluj. Urban Logistic își face hub urban

Bătaie mare pe livrările rapide la Cluj. Urban Logistic își face hub urban
Cluj-Napoca este văzut ca un oraș cu mare potențial de către noul distribuitor | Foto: Urban Logistic

Zona Clujului va fi locul unde platforma de livrări Urban Logistic își va ridica următorul său hub urban de livrare, în cursul anul viitor.

Compania se va extinde de la 72 la 320 de livratori anul viitor, iar în următorii ani  de la activitatea doar în București, din prezent, se va extinde în Cluj-Napoca şi în alte oraşe din ţară. Urban Logistic va demara un plan pentru a crea hub-uri de livrare în Bucureşti, a explicat Lars Lund, managing partner al Urban Logistic, danezul care a condus operaţiunile Kika în piaţa locală, în emisiunea Investiţi în România

„Este greu să găsim livratori, dar a devenit mai uşor. Am început cu comisioane, dar apoi am zis să plătim un salariu minim de 2.400 lei net, plus bonuri, iar cine livrează mai mult poate câştiga în plus. Oamenii au nevoie de un venit stabil pentru un împrumut la bancă. Acelaşi model se pliază şi pentru şoferii care vor să facă mai mulţi bani; am avut livratori care au ajuns şi la 4.000-4.500 lei/lună“.

Platforma a fost fondată de danezii Lars Lund și Ulrik Rasmussen. Urban Logistic a încheiat recent un parteneriat cu Mega Image pentru a prelua livrările rapide în Bucureşti. Aceasta are planuri de a intra şi în alte oraşe cu reţeaua de livrator. Platforma nu îşi propune momentan să facă livrări pe distanţe lungi, între oraşe, ci doar livrări rapide în interiorul unui oraş.

„Pentru expansiune va mai dura 2-3 ani până la următorul oraş, pentru că vrem să stabilizăm modelul şi piaţa actuală. Probabil vom continua cu Cluj-Napoca, este un oraş care îmi place mult“. Odată cu planul de extindere, compania estimează afaceri de 5 milioane de euro în 2021. Printre principalii distribuitori în Cluj se numără Glovo, Foodpanda, Takeaway, Bolt, Tazz.

Comenteaza